Despre Predeal

Predeal este un oraș din judeţul Braşov, situat la cea mai mare altitudine din România (1.030-1.110 m).

Coordonatele Predealului sunt 45'30" latitudine Nordică și 25'26" latitudine Estică.

Localitatea se învecinează cu mai multe orașe, astfel: în Sud cu orașul Azuga, în Sud-Vest cu orașul Bușteni, în Nord-Vest cu orașul Râșnov iar în Nord cu Municipiul Brașov.

Predealul este așezat pe Valea Prahovei, lângă trecătoarea cu același nume din Carpații Meridionali, la altitudinea de 1.060 m, într-o trecătoare între Muntenia și Transilvania.

Localitatea are ca delimitări râurile Prahova la sud și Timiș la nord. Orașul este delimitat de 3 masive: Postăvarul, Piatra Mare și Bucegi.

Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile răcoroase și iernile friguroase, face ca stațiunea Predeal să fie de un real interes turistic în toate anotimpurile.

Orașul Predeal este recomandat atât pentru recreere cât și pentru refacere din convalescență prin aerul său cu umiditate ridicată și nepoluat, dar și pentru practicarea sporturilor de iarnă.

 Statiunea Predeal dispune de:

  • excelente pârtii de schi alpin dotate cu transport pe cablu, instalaţii de iluminat pe timpul nopţii şi zăpadă artificială;
  • trambulină pentru sărituri cu schiurile - 60 m;
  • terenuri de tenis;
  • fond de vânătoare.

 

Schi in Preadeal:

Pârtiile de schi sunt dintre cele mai moderne din România, cu instalţii de cablu rapide. Instalaţiile de zăpadă artificială asigură menţinerea straului de zăpadă perfect pentru schi.
Gradele de dificultate ale pârtiilor satisfac atât schiorii profesionişti cât şi pe cei începători.

Vremea in Predeal:


Paste 2017 | Craciun 2017 | Revelion 2018